Viigimarjapirukas sinihallitusjuustu ja pistaatsiapähklitega
Kogus: üheksale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
500 g Lehttainas
100 g Pistaatsiapähklid
5 tk Värske viigimari
125 g Mahedamaitseline sinihallitusjuust
200 g Mascarpone
2 spl Palsamiäädikakreem
Valmistamine
1. Soojenda ahi 225 kraadini.
2. Koori pistaatsiapähklid ja haki jämedalt.
3. Rulli tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee sentimeetri kaugusele äärtest noaga õrn joon, torka sellest sissepoole kahvliga augud ja küpseta põhja 7–8 minutit. Viiluta viigimarjad.
4. Määri eelküpsetatud põhjale mascarpone ja pudista peale sinihallitusjuust. Laota peale viigimarjaviilud ja puista üle hakitud pistaatsiapähklitega. Küpseta veel 10 minutit.
5. Lase pisut jahtuda, siis on pirukat kergem lahti lõigata, ja nirista üle palsamiäädikakreemiga.
Kommentaarid (0)