Küpsetised

Viigimarjapirukas sinihallitusjuustu ja pistaatsiapähklitega 

Lia Virkus, 5. detsember 2016, 04:40
Viigimarjapirukas sinihallitusjuustu ja pistaatsiapähklitega Jaan Heinmaa
Kiirelt ja lihtsalt valmiv suupistepirukas, mida jagub suuremale seltskonnale kuuma glögi või klaasi veini kõrvale.

Kogus: üheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Lehttainas
100 g Pistaatsiapähklid
5 tk Värske viigimari
125 g Mahedamaitseline sinihallitusjuust
200 g Mascarpone
2 spl Palsamiäädikakreem

Valmistamine
1.   Soojenda ahi 225 kraadini.
2. Koori pistaatsiapähklid ja haki jämedalt.
3. Rulli tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee sentimeetri kaugusele äärtest noaga õrn joon, torka sellest sissepoole kahvliga augud ja küpseta põhja 7–8 minutit. Viiluta viigimarjad.
4. Määri eelküpsetatud põhjale mascarpone ja pudista peale sinihallitusjuust. Laota peale viigimarjaviilud ja puista üle hakitud pistaatsiapähklitega. Küpseta veel 10 minutit.
5. Lase pisut jahtuda, siis on pirukat kergem lahti lõigata, ja nirista üle palsamiäädikakreemiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee