Kirsi-šokolaaditortFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
28. november 2016, 06:55

Kirsi-šokolaaditort

Kirsid, šokolaad ja vahukoor – selline kooslus pakub klassikaliste maitsete austajale meeldivat äratundmisrõõmu.

Koostisosad
PÕHI
70 g Tume šokolaad
120 g Või
1.5 dl Suhkur
Vanillsuhkur
4 tk Muna
4 spl Piim
1 dl Nisujahu
1 dl Kartulitärklis
2 tk Küpsetuspulber
1.5 dl Jahvatatud mandlid
1.5 dl Kirsimahl
TÄIDIS
600 g Külmutatud kirsid
4 spl Suhkur
2 spl Maisitärklis
2 spl Vesi
2 dl Rõõsk koor 35%
200 g Toorjuust
4 spl Suhkur
KAUNISTAMISEKS
1.5 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Suhkur
150 g Toorjuust
100 g Tume šokolaad

Valmistamine
12 tk
1. Sulata šokolaad vesivannil ja jahuta. Vahusta või suhkru ja vanillsuhkruga. Sega hulka munad, šokolaad ja piim. Sega jahu tärklise, küpsetuspulbri ja jahvatatud mandlitega. Ühenda munamassiga. Tõsta tainas 24 cm küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi. Küpseta 175- kraadises ahju allosas 30–35 minutiga küpseks, nii et keskele torgatud proovitikk jääb puhtaks. Võta ahjust ja lase jahtuda.
2. Võta põhi vormist ja lõika kolmeks kihiks. Pane kirsid kastrulisse (eelnevalt sulatada pole vaja), lisa 4 sl suhkrut ja kuumuta sulamiseni ning veel u 5 minutit, et nad veidi pehmeneks. Sega tärklis 2 sl veega. Vala tärkliselahus kirssidele ja kuumuta vedelik paksemaks. Lase jahtuda.
3. Pane tordivormi äär alumise põhja ümber, immuta põhi kirsimahlaga. 3–4 sl kirsse tõsta kaunistamiseks kõrvale. Ülejäänud kirssidest pane pool tordipõhjale. Hõõru toorjuust suhkruga pehmeks ja sega vahustatud koorega. Tõsta pool sellest kirssidele. Tõsta peale keskmine põhjakiht, immuta ja lisa ülejäänud kirsid. Määri peale ülejäänud koor ja tõsta peale viimane kiht, immuta. Pane tort 3 tunniks külmkappi.
4. Vahepeal tükelda šokolaad ja sulata vesivannil. Määri õhukese kihina küpsetuspaberile ja lase tahkuda. Vahusta 1,5 dl vahukoort 1 sl suhkruga ja sega pehmekshõõrutud toorjuustuga. Kata tort pealt seguga. Kaunista kõrvaletõstetud kirssidega. Murra šokolaadiplaadist laastud ja lisa need kaunistuseks.