Singi-juustu võileivatortFoto: Jaan Heinmaa
Võileivade retseptid
28. november 2016, 06:21

Singi-juustu võileivatort

Klassikalise sisuga võileivatordist saab söönuks suurem seltskond. Ümmarguse tordi saamiseks tuleb leivaviilud sobivaks lõigata, kuid tordi võib teha ka neljakandilisse vormi.

Koostisosad
2 tk Vormirukkileib (a 600 g)
IMMUTAMISEKS
5 dl Lihapuljong
SINGI-JUUSTUTÄIDIS
0.5 tk Punane parika
1 purk Konservananassitükid (227 g)
250 g Sink
2 dl Riivjuust
150 g Toorjuust
2 spl Majonees
1 dl Hapukoor
Petersell
Must pipar
KURGI-SIBULATÄIDIS
2 tk Marineeritud kurk
1 tk Punane sibul
2 dl Riivjuust
200 g Maitsestamata toorjuust
1.5 dl Hapukoor
1 spl Majonees
Sool
Must pipar
KATE
0.5 osa Kurgi-sibulatäidisest
200 g Maitsestamata toorjuust
Sool
Must pipar
Kaunistamiseks: õhukesed singiviilud, murulauk, kurk, konservananass

Valmistamine
12 tk
1. Kata 26 cm lahtikäiv tordivorm toidukilega. Haki paprika kuubikuteks, tükelda pool ananassikuubikutest väiksemaks. Haki kurk ja sibul hästi peeneks.
2. Tükelda sink ja töötle saumikseriga pastaks koos toorjuustu, riivjuustu ja majoneesiga. Sega hulka paprika ja ananass ning maitsesta soola-pipraga.
3. Sega kokku kurk, sibul, riivjuust, toorjuust, hapukoor ja majonees. Maitsesta ja tõsta pool osa kaunistamiseks kõrvale, kata ja pane külmkappi.
4. Lõika leivaviiludelt koorikud ära. Pane vormi kiht leivaviile, immuta ja määri peale pool singitäidisest. Pane teine kiht kiht leiba, immuta ja kata kurgitäidisega. Kolmas kiht leiba immuta ja kata teise osa singitäidisega. Viimane kiht leiba lihtsalt immuta. Kata pealt toidukilega, pane peale raskus, näiteks lõikelaud, ja tõsta vähemalt 8 tunniks külmkappi.
5. Võta kapist ja kummuta alusele. Hõõru toorjuust pehmeks ja sega kurgitäidisega, maitsesta ja määri tordile. Kaunista singilõikude, kurgi, ananassi ja murulauguga.