Printsesside sammud emmede jälgedes.. (Pealkiri) Goldtime on võtnud oma südameasjaks pühendada pisikestele printsessidele oma eriline lasteehete kollekstioon. Need erilised ehted, mis on inspireeritud roosadest unistustest, olulistest hetkedest, kallistFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
28. november 2016, 07:54

Võileivatort hummuse ja tzatzikiga

Hummus ja tzatziki – tuntud maitsed Vahemeremaade köökidest – on siis taimses võileivatordis kenasti koos.

Koostisosad
TZATZIKI
400 g Värske kurk
2 tk Purustatud küüslauguküüs
400 g Türgi jogurt
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 dl Hakitud mündilehed
0.5 tl Sool
Must pipar
HUMMUS
2 purki Kikerherned (a 380 g)
2 tk Purustatud küüslauguküüs
0.5 dl Vesi
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
4 spl Oliiviõli
0.5 tl Jahvatatud juustuköömned
0.5 tl Sool
Must pipar
3 spl Tahini
Kaunistuseks kurk, paprika, hernevõrsed
SAIAKIHID
780 g Mitmevilja röstsai
2.5 dl Köögiviljapuljongit
150 g Päikesekuivatatud tomati pesto

Valmistamine
16 tk
1. Valmista tzatziki. Riivi kurk jämeda riiviga, pane sõelale ja suru vedelik välja. Koori ja purusta küüslauk. Sega kõik tzatziki-ained kokku.
2. Lõika saiaviiludelt koorikud ära. Vooderda neljakandiline vorm (24 x 22 cm) toidukilega, nii et kile jääb üle äärte. Pane saiaviilud vormi põhja ja immuta puljongiga. Määri peale pool tzatzikist. Pane peale teine kiht saia ja immuta. Määri peale pesto, lisa kiht saia, immuta ja määri ülejäänud tzatzikiga. Lisa ülejäänud saiaviilud, immuta ja kata toidukilega. Tõsta külmkappi, soovitavalt kogu ööks.
4. Valmista hummus. Nõruta kikerherned (soovi korral jäta osa kaunistamiseks), purusta küüslauk. Püreeri kikerherned saumikseriga ja sega hulka ülejäänud ained. Kui hummus on liiga paks, lisa õli või vett.
5. Kummuta tort alusele, eemalda toidukile ja kata tort pealt ja külgedelt hummusega. Kaunista kurgi- ja paprikakuubikute, kikerherneste ja hernevõrsetega.
Hea teada!
780 g saia teeb umbes 26 viilu saia.