Ameerika köök

Ameerika kõrvitsapirukas 

Lia Virkus, 28. november 2016, 06:41
Ameerika kõrvitsapirukas Jaan Heinmaa
Klassikaline Ameerika kõrvitsapirukas, mida seal valmistatakse traditsiooniliselt novembris tähistatava tänupüha lauale. Pirukas kaunistatakse samast tainast tehtud lehekesekujuliste kaneeliküpsistega.

Koostisosad
PÕHI
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
100 g Või
2 spl Külm vesi
TÄIDIS
5 dl Kõrvitsapüree
2 tk Muna
0.75 dl Suhkur
1 dl Fariinsuhkur
2 dl Rõõsk koor 35%
1 tl Kaneel
1 tl Ingveripulber
0.25 tl Riivitud muskaatpähkel
0.25 tl Jahvatatud nelk
Sool
1 tk Määrimiseks muna

Valmistamine
10tk
1. Sega jahu, sool ja või. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Paki tainas kilesse ja tõsta pooleks tunniks külma.
2. Rulli tainas õhukeseks (jäta osa lehekeste tegemiseks) ja tõsta rulli abil 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele.
3. Lõika ülejäänud tainast 5–7 lehekest, määri pealt munaga ja kaunista suhkru-kaneeliseguga. Küpseta 225-kraadises ahjus 3–5 minuti jooksul kuldkollaseks.
4. Vahusta munad suhkrutega kohevaks vahuks. Sega maitseained paari sl kõrvitsapüree hulka ja lisa ülejäänud kõrvitsapüreele. Sega hästi läbi.
5. Sega munavaht kõrvitsapüreega ja lisa ka koor. Kalla segu vormi.
6. Küpseta pirukat 10 minutit. Alanda temperatuur 175 kraadini ja küpseta veel 35–40 minutit. Kontrolli küpsust tikuga.
7. Suru kaunistused sooja piruka pinnale.
8. Lase pirukal jahtuda ja serveeri koorese vanillijäätise, viskiga maitsestatud vahukoore või ingverimoosiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee