Sahvtine kanahautis tortiljaribadega
Kiudainerikkad toidud
28. november 2016, 06:23

Sahvtine kanahautis tortiljaribadega

Popi lisandiga maitserohke kanahautis. Valmib kiiresti ja rahustab maha kõik isud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Tortilja
300 g Kana kintsufilee
0.5 spl Rapsiõli
100 g Väikesed konserveeritud maisitõlvikud
150 g Kerge tomatisalsa
1 tk Värske roheline tšilli
Serveerimiseks aurutatud basmati- või jasmiiniriis
Röstitud paprika
Värske koriander
210 g Konservoad (tšilliga)

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 220 °C. Lõika tortilja 2 cm ribadeks ja aseta ühe kihina küpsetusplaadile. Küpseta eelsoojendatud ahjus 5 minutit või kuni ribad on krõbekuldsed.
2. Pruunista 3 cm suurused kanatükid kuumas õlis korraks läbi. Vala loputatud oad kuumakindla vormi või haudepoti põhja ning tõsta ubadele kanatükid ja mais. Vala üle tomatisalsaga ja puista üle seemnetest puhastatud ja jämedalt hakitud tšilliga. Küpseta fooliumiga kaetult ahjus 15 minutit või kuni kana on piisavalt küps. Üleküpsetamine muudab kana kuivaks, seega passi lihale hästi peale. Tavaliselt üle 15 minuti valmimiseks ei kulu.
3. Jaota röstitud paprika ja metsiku riisiga maitsestatud jasmiiniriis väikestesse serveerimiskaussidesse. Puista riisile veidi hakitud koriandrit. Serveeri kanahautist ahjuvormist, puista sellele enne vaid tortiljatšipsid. Serveeri kohe.