KondipuljongFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
21. november 2016, 04:44

Kondipuljong

Koostisosad
5 l Vesi
2 kg Kondid ja liha
500 g Köögivili (porgand, pastinaak, sellerijuur 100 g, porrulauk, koorimata mugulsibul
Maitseroheline
Terapipar
Loorberileht
Vürts
Küüslauk
Sool

Valmistamine
1. Võta suur pott ja pane liha-kondid külma vette. Vett peab olema nii palju, et ained on kaetud + veel u 5 cm. Arvesta, et pika keemise jooksul jääb vedelikku tublisti vähemaks.
2. Kuumuta kõik kiiresti keemiseni. Eemalda vaht ja pinnale kerkiv rasv.
3. Lisa köögivili suurte tükkidena. Mida kauem puljong keeb, seda suuremad võivad olla tükid. Keeda hästi väikesel tulel, nii et leem vaevu väreleb.
4. Poole keemise ajal lisa maitseroheline ja vürtsid.
5. Valmis puljong kurna ja maitsesta soolaga.
HEA TEADA!
Tugevama maitse ja värvi saamiseks pruunista konte eelnevalt 30–40 minutit 220-kraadises ahjus. Ka köögivilja võib enne kuival pannil või ahjus pruunistada.