Kiudainerikkad toidud

Kikerhernekarri 

Lia Virkus, 21. november 2016, 06:08
KikerhernekarriFoto: Jaan Heinmaa
Karrid on indiapärased vürtsikad road, kus kasutatakse tavapäraselt kookospiima, kaunvilju ja indiapäraseid maitseaineid. Serveeri karrit riisi ja värske salatiga.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Värske tšilli
1.5 cm Ingverijupp
2 tk Porgand
2 dl Puljong
1 purk Kookospiim (400 g)
1 purk Kikerherned (400 g)
2 tk Varsseller
1 tk Väike suvikõrvits
1 tk Punanae paprika
1 tl Karri
1 tl Kurkum
1 tl Vürtsköömned
3 spl Oliiviõli
2 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Haki sibul, ingver, tšilli, porgand ja küüslauk, kuumuta mõni minut segades suurema poti põhjas õlis. Lisa karri, vürtsköömned ja kurkum, kuumuta läbi.
2. Vala peale puljong ja hauta 15 minutit. Seejärel lisa nõrutatud ja voolava vee all loputatud kikerherned ja kookospiim.
3. Tükelda suvikõrvits, varsseller ja paprika, lisa potti. Maitsesta sojakastmega ning lase veel kaane all 5 minutit haududa. Naudi kuumalt.