Soe baklažaani-kikerhernesalat
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
400 g Baklažaan
2 tk Küüslauguküüs
Oliiviõli praadimiseks
1 tl Tšillihelbed
Sool
3 dl Keedetud kikerherned (1 purk konserveeritud kikerherned)
400 g Kirsstomatid
100 g Rukola
KASTE
1 dl Maitsestamata (soja)jogurt
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Viiluta baklažaanid 0,5 cm paksusteks viiludeks. Lõika viilud 3–4 tükiks.
2. Haki küüslauguküüned. Nirista õli pannile, lisa ka pooled tšillihelvestest ja soola. Pane pooled baklažaanitükkidest pannile ja kuumuta mõlemalt poolt 2–3 minutit või kuni need on pehmed ja saanud kauni värvi. Lisa ka pooled küüslauguküüned ja sutsuke õli. Kuumuta veel mõni minut, kuni ka küüslauk on pehmenenud. Toimi samuti teise portsu baklažaanidega. Tõsta kõrvale ootele.
3. Kuumuta ka kikerherned mõni minut segades pannil, kuni need on soojad. Maitsesta soolaga. Poolita kirsstomatid.
4. Tõsta salatiained kihiti vaagnale: kõige alla pestud ja kuivatatud rukolalehed, seejärel baklažaanitükid, kirsstomatid ja kikerherned. Sega kokku kastmeained ja nirista salatile.
Kommentaarid (0)