Soe baklažaani-kikerhernesalatFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
21. november 2016, 06:58

Soe baklažaani-kikerhernesalat

Külma sügisõhtusse sobib hästi soe salat. Nii baklažaanid kui ka kirsstomatid maitsevad parimalt sügisel, kui need on eestimaised.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Baklažaan
2 tk Küüslauguküüs
Oliiviõli praadimiseks
1 tl Tšillihelbed
Sool
3 dl Keedetud kikerherned (1 purk konserveeritud kikerherned)
400 g Kirsstomatid
100 g Rukola
KASTE
1 dl Maitsestamata (soja)jogurt
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Viiluta baklažaanid 0,5 cm paksusteks viiludeks. Lõika viilud 3–4 tükiks.
2. Haki küüslauguküüned. Nirista õli pannile, lisa ka pooled tšillihelvestest ja soola. Pane pooled baklažaanitükkidest pannile ja kuumuta mõlemalt poolt 2–3 minutit või kuni need on pehmed ja saanud kauni värvi. Lisa ka pooled küüslauguküüned ja sutsuke õli. Kuumuta veel mõni minut, kuni ka küüslauk on pehmenenud. Toimi samuti teise portsu baklažaanidega. Tõsta kõrvale ootele.
3. Kuumuta ka kikerherned mõni minut segades pannil, kuni need on soojad. Maitsesta soolaga. Poolita kirsstomatid.
4. Tõsta salatiained kihiti vaagnale: kõige alla pestud ja kuivatatud rukolalehed, seejärel baklažaanitükid, kirsstomatid ja kikerherned. Sega kokku kastmeained ja nirista salatile.