Vanilli, kaneeli ja kardemoni siirupFoto: Mai Grepp
Nädala kook
28. november 2016, 04:43

Vanilli, kaneeli ja kardemoni siirup

Magus siirup sobib maitset andma kohvile või mulliveele, lisamiseks värsketele maasikatele või juustukoogile – võimalusi on palju. Loomulikult võid teha siirupi ka ainult ühe maitsekomponendiga või kinkida komplekti erinevate maitsetega. 

Koostisosad
1 tk Vaniljekaun
3 dl Suhkur
2.5 dl Vesi
1 tk Kaneelikoor
1 spl Kardemoniseemned
1 tl Vanilliekstrakt (soovi korral)

Valmistamine
3,5 dl
1. Poolita vaniljekaun ja kraabi seemned välja. Sega vaniljeseemned, suhkur ja vesi kastrulis ning kuumuta keemiseni.
2. Lisa kaneelikoor ja kardemoniseemned ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Kui soovid, lisa tugevama maitse saamiseks veel vanilliekstrakti. Keeda umbes 10 minutit, kuni vedelik veidi pakseneb.
3. Lase siirupil jahtuda. Võta kaneelikoor ja kardemoniseemned välja ning pane siirup purkidesse või pudelitesse.