Kaerahelbepuder ingveriste aprikooside ja eriti magusate rosinatega
Kogus: neljale
Koostisosad
3 dl Täisterakaerahelbed
6 dl Vesi
2 spl Päevalilleseemned
1 spl Seesamiseemned
Sool
Suhkur
Või
PEALE
6 tk Aprikoos
2 tk Ingveriviil
Suured rosinad
1 spl Vesi
2 tl Vedel mesi
Valmistamine
1. Lase vesi keema, pane helbed ja seemned sisse, lisa maitseks soola ja suhkrut. Suts keeda, siis hauta – keera tuli poti alt kinni ja jäta kaas peale. Las seisab, kuni puder saab mõnusa konsistentsi. Lõpuks lisa potti või ja lase sulada.
2. Kui puder haudub, lõika aprikoosid sektoriteks ja pane pisema potikesega tulele. Haki ingveriviilud peeneks-peeneks ja viska aprikooside sekka. Võid lisada ka hästi pisut vett, kui tundub vajalik.
3. Rosinatele vala hetkeks kuum vesi peale, kurna ja kummuta potti. Keeda pisut segades. Aga ainult natuke, et segu ei läheks plödiks.
4. Ja siis serveeri: puder alla, aprikoosid peale. Tipuks veel vedelat mett. Õudselt maitsev!
Kommentaarid (0)