Kiudainerikkad toidud

Kaerahelbepuder ingveriste aprikooside ja eriti magusate rosinatega 

Hele-Mai Alamaa, 14. november 2016, 05:30
Kaerahelbepuder ingveriste aprikooside ja eriti magusate rosinategaFoto: Hele-Mai Alamaa
Siin üks kargete sügishommikute lemmik. Selleks ajaks, kui lombid kooliteel ööga kaane peale saavad, aga päeval on veel soe. Ja turult saab ülimaitsvaid aprikoose, mis pärit endistest vennasvabariikidest.

Kogus: neljale

Koostisosad
3 dl Täisterakaerahelbed
6 dl Vesi
2 spl Päevalilleseemned
1 spl Seesamiseemned
Sool
Suhkur
Või
PEALE
6 tk Aprikoos
2 tk Ingveriviil
Suured rosinad
1 spl Vesi
2 tl Vedel mesi

Valmistamine
1. Lase vesi keema, pane helbed ja seemned sisse, lisa maitseks soola ja suhkrut. Suts keeda, siis hauta – keera tuli poti alt kinni ja jäta kaas peale. Las seisab, kuni puder saab mõnusa konsistentsi. Lõpuks lisa potti või ja lase sulada.
2. Kui puder haudub, lõika aprikoosid sektoriteks ja pane pisema potikesega tulele. Haki ingveriviilud peeneks-peeneks ja viska aprikooside sekka. Võid lisada ka hästi pisut vett, kui tundub vajalik.
3. Rosinatele vala hetkeks kuum vesi peale, kurna ja kummuta potti. Keeda pisut segades. Aga ainult natuke, et segu ei läheks plödiks.
4. Ja siis serveeri: puder alla, aprikoosid peale. Tipuks veel vedelat mett. Õudselt maitsev!