Avokaado ja mozzarella ja pestoFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
14. november 2016, 04:14

Avokaado ja mozzarella ja pesto

Meie üks lemmikuid hommikusöögilauakesi näeb välja selline: avokaado, mozzarella ja retsept pesto. Kõik ise valivad, mida tahavad, ja kombineerivad endale võileivad. Sepikuviilud hüppavad röstrist välja ja päikesejänkud mängivad köögilaual.

Koostisosad
AVOKAADOAMPS
Avokaado
Sool
Must pipar
Sidrunimahl
MOZZARELLA-VÕILEIB
Mozzarella
Balsamico-kreem
Oliiviõli
Hea sepik
PESTO
2 tk Lopsakas basiilikupott
1 dl Riivitud parmesan
1 dl Oliiviõli
0.5 dl Piiniaseemned
Sool
Must pipar

Valmistamine
Avokaadoamps:
1. Avokaado peab olema õige. Pehme, aga mitte plödi, ja pruun ka mitte, ikka ilus heleroheline. Kõvad avokaadod võid panna koos banaanidega paberkotti või lihtsalt banaani naabriteks puuviljavaagnale. Banaan aitab avokaadol valmis saada. See on veganite nipp ja tõesti toimib.
2. Mina teen avokaado lihtsalt pooleks, võtan kivi välja, tõmban avokaadopoolikusse kuni kooreni risti triibud, pigistan sidrunimahla peale, puistan soola-pipart ja siis vajutan viljaliha koorest välja. Nii pole avokaadot vaja eraldi kooridagi. Saadud rohelise plödi saan kohe saiale määrida.
Mozzarella-võileib:
Neist ainetest saab igaüks endale kokku panna mõnusa võileiva. Röstsepik, veidi õli, mozzarella-viil ja balsamico-kreemiga nägu ka pähe!
Pesto:
Nopi basiilikult lehed. Rösti piiniaseemneid veidi kuival pannil. Kalluta kõik kannmikserisse ja surista ühtlaseks. Pesto on geniaalne leiutis – lapsed, kes muidu rohelist ei söö, pistavad seda ohjeldamatult. Lavaši, leiva ja sepiku peale, igale poole sobib.