Nädala kook

Tosca-kattega õunasaiad 

Lia Virkus, 21. november 2016, 05:41
Tosca-kattega õunasaiad Jaan Heinmaa
Mahlased ja maitsvad kardemoniga pärmitainasaiakesed teeb eriti hõrguks krõbe tosca-kate. Parimad saavad saiad omakeedetud õunamoosiga, mille retsepti ja tegemisõpetuse leiad järgmisel lehelt ehk õuna-plaadipiruka juurest.

Koostisosad
100 g Või
3 dl Piim
25 g Pärm
1 tl Kardemon
0.5 tl Sool
1 tk Muna
8 dl Nisujahu
TÄIDIS
300 g Paks õunamoos
TOSCA-KATE
75 g Või
100 g Mandlilaastud
1 dl Suhkur
3 spl Piim
1 spl Nisujahu

Valmistamine
24 tk
1. Sulata või, lisa piim ja kuumuta käesoojaks. Lahusta selles pärm. Lisa maitseained ja muna. Sega hulka jahu ja sõtku tainaks. Lase kerkida rätiku all kahekordseks.
2. Tõsta tainas jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku veel kord läbi. Rulli nelinurgaks ja laota peale õunamoos. Keera rulli nagu rullbiskviit, lõika tükkideks ja tõsta, lõikepind peal, muffi nipanni pesadesse. Lase kerkida vormis 15 minutit. Küpseta 225-kraadises ahjus 5 minutit.
3. Samal ajal sega potis kokku katteained ja keeda, kuni segu pisut pakseneb. Jaga kate eelküpsetatud saiadele ja küpseta veel 5–7 minutit, kuni kate on kaunilt krõbe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee