Kalatoitude retseptid

Pannikala 

Merrit Kiho, 21. november 2016, 04:29
Pannikala
Ka hõrgu kala maitsestamisel pole vaja karta tšillit. Uskuge, head kala ei riku ka rohke vürtsisegu.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Kalafilee (siig, tursk, hädapärast kõlbab ka lõhe)
5 tk Tomat
2 tk Paprika
100 g Suvikõrvits
5 tk Küüslauguküüs
1 peotäis Rand-õisluht või koriander
Sool
Must pipar
0.5 tl Tšillihelbed
1 tl Vürtsköömned
0.5 tl Cayenne´i pipar
1 peotäis Suhkruherned
6 tk Roheline spargel
Extra virgin oliiviõli

Valmistamine
1. Viiluta tomatid, paprikad, suvikõrvits ja küüslauk, lõika kalafilee tükkideks, haki rand-õisluht või koriander peeneks.
2. Kata pannipõhi poolte tomatite, poolte paprikate, suvikõrvitsa ja kahe hakitud küüslauguküünega. Raputa näpuotsaga lepasuitsusoola, pipart ja supilusikas rand-õisluhta.
3. Lao kalad ning maitsesta soola, tšillihelveste, vürtsköömne, Cayenne’i pipra, küüslaugu ja ülejäänud õisluhaga. Lao peale paprikad, suhkruherned, tomatid, sparglid. Lisa veidi oliiviõli, soola ja pipart.
4. Küpseta pliidil paar-kolm minutit tugeval kuumusel, alanda kuumus poole peale, kata pann kaanega ja lase küpseda veel umbes 15 minutit.