Šokolaadimüsli 8-viljahelveste, pähklite, kuivatatud jõhvikate ja mangogaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
21. november 2016, 05:56

Šokolaadimüsli 8-viljahelveste, pähklite, kuivatatud jõhvikate ja mangoga

Rikkalikus ja väga maitsvas müslis pole millegagi kokku hoitud ja kokku saavad selles mitmed supertoiduained. Kokku moodustub tõsine maitse- ja tervisepomm, mille puhul tavaliste kaerahelveste asemel on kasutatud hoopis kaheksavilja- ja tatrahelbeid.

Kogus: viieteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 dl Veski Mati 8-viljahelbed
2 dl Veski Mati Tatrahelbed
100 g Hakitud metspähklid
100 g Hakitud India pähklid
3 spl Chia-seemned
100 g Päevalilleseemned
150 g Kuivatatud jõhvikad
150 g Kuivatatud mango tükeldatuna
4 spl Mesi
50 g Või
150 g Tükeldatud tume šokolaad

Valmistamine
1. Sulata kastrulis vaiksel tulel mesi, või ja šokolaad. Sega, kuni segu on ühtlane. Sega teises kausis omavahel helbed, pähklid ja chia- ning päevalilleseemned ning lisa siis sulanud mee-või-šokolaadisegu. Sega kõik läbi ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Rösti 150-kraadises ahjus u 30 minutit. Sega plaaditäit vahepeal paar korda. Valmis müslile lisa kuivatatud jõhvikaid ja mangot.