Eesti köök

Soolane kama 

Angelica Udeküll , 7. november 2016 05:26
Soolane kamaFoto: Daisy Lappard

Kogus: neljale

Koostisosad
100 g Värske kurk
20 g Roheline sibul
3 dl Hapupiim
4 tl Rukkikama
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Koori kurk ja haki pool sellest väikesteks kuubikuteks.
2. Tõsta kurgitükid kama serveerimise kaussidesse.
3. Purusta ülejäänud kurk kannmikseris ja sega hapupiimaga.
4. Vala segu kaussidesse, peale raputa kamajahu ja hakitud sibulat.
HEA TEADA!
Kamajahu võid eelnevalt panni peal röstida. Kamajahu kogus sõltub sööjate kamalembusest, võid seda vajadusel suurendada. Soolase kama kaunistamiseks sobib hästi rukkilill, mis sobib samuti põske pista.