Kanakarri-köögivilja püreesuppFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
7. november 2016, 05:24

Kanakarri-köögivilja püreesupp

Teeme seda suppi igal nädalal, veel tänagi on eilset suppi alles. Ausalt öeldes oli mu abikaasa selle supi suhtes algul väga skeptiline, aga pärast maitsmist palus uut taldrikutäit.

Kogus: kuuele

Koostisosad
4 tk Kartul
3 tk Porgand
0.5 tk Lillkapsapea
300 g Kõrvits
200 g Herned
100 ml Rõõsk koor 35%
200 g Toorjuust
300 g Kanafilee
Köögivilja- või kanapuljong
3 spl Õli
Sool
Karri

Valmistamine
1. Puhasta kartul, porgand, lillkapsas ja kõrvits. Haki need tükikesteks ja pane keema. Lisa keeduveele sool ja puljong (võib ka kuubikuid kasutada).
2. Haki kanafilee väikesteks kuubikuteks. Prae neid õlis ja maitsesta karriga. Keeda herned soolvees pehmeks (umbes 4 minutit). Kui köögiviljad on pehmed, nõruta potist nii palju vedelikku ära, et köögiviljad ei uju selles.
3. Püreesta viljad saumikseriga, lisa vahukoor ja toorjuust. Püreesta veelgi, et supp oleks sametine. Lisa kanafileetükid ja herned. Sega uuesti (ära enam püreesta). Serveeri röstsaiaga.