Sidruniglasuuriga peedikook
Koostisosad
4 dl Riivitud peet (u 2 tk)
1.5 dl Rapsiõli
2.5 dl Tume või toorroosuhkur
2 tk Muna
2.5 dl Nisujahu
0.5 spl Kaneelipulber
1.5 tl Küpsetuspulber
Sool
GLASUUR
200 g Maitsestamata toorjuust
100 g Toasoe või
1 dl Tuhksuhkur
2 tl Vanillsuhkur
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Valmistamine
10-12 tk
1. Koori peedid, riivi peene riiviga ja pigista kuivaks. Vahusta õli suhkruga ja lisa ükshaaval munad.
2. Sega kuivained omavahel ja lisa koos riivitud peediga taina hulka. Kalla tainas võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjupannile (umbes 20x26 cm).
3. Küpseta 175-kraadises ahjus 20–25 minutit. Katsu küpsust tikuga. Ära üle küpseta! Lase jahtuda.
4. Vahusta glasuuriained kohevaks ja määri koogile. Hoia kooki serveerimiseni jahedas.
Kommentaarid (0)