Sidruniglasuuriga peedikookFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
14. november 2016, 04:36

Sidruniglasuuriga peedikook

Kaunista kook söödavate lilledega, nagu näiteks kress, saialill, võõrasema. Peedi asemel võid kasutada ka porgandit, mis maitseb samuti imehea!

Koostisosad
4 dl Riivitud peet (u 2 tk)
1.5 dl Rapsiõli
2.5 dl Tume või toorroosuhkur
2 tk Muna
2.5 dl Nisujahu
0.5 spl Kaneelipulber
1.5 tl Küpsetuspulber
Sool
GLASUUR
200 g Maitsestamata toorjuust
100 g Toasoe või
1 dl Tuhksuhkur
2 tl Vanillsuhkur
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor

Valmistamine
10-12 tk
1. Koori peedid, riivi peene riiviga ja pigista kuivaks. Vahusta õli suhkruga ja lisa ükshaaval munad.
2. Sega kuivained omavahel ja lisa koos riivitud peediga taina hulka. Kalla tainas võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjupannile (umbes 20x26 cm).
3. Küpseta 175-kraadises ahjus 20–25 minutit. Katsu küpsust tikuga. Ära üle küpseta! Lase jahtuda.
4. Vahusta glasuuriained kohevaks ja määri koogile. Hoia kooki serveerimiseni jahedas.