Kiudainerikkad toidud

Peedisalat soolalõhega 

Epp Mihkels, 14. november 2016, 05:27
Peedisalat sõõlalõhegaFoto: Tuuli Mathisen
Peet sobib punase kalaga ideaalselt. Lisaks kaunile värvile, mida peediviilud kalale annavad, muudab peet salati ka toitvaks ja uudseks. Värske roheline salat lisab õhulisust ning kaunil vaagnal serveerituna on roog kindlasti peolaua ehteks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1,5 tundi peetide Ahjus küpsetamiseks ja jahutamiseks

Koostisosad
0.5 karp Lambasalat
0.5 karp Peedilehed
4 tk Keskmine ahjupeet
300 g Soolalõhe või -forell
0.5 dl Valge palsamiäädikas
0.5 dl Extra virgin oliiviõli
1 spl Suhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Küpseta valmis peedid. Selleks kuumuta ahi 180 kraadini ja puista küpsetuspaberiga kaetud plaadile õhuke kiht meresoola. Lao sellele pestud ja kuivatatud (ühesuurused) peedid ning küpseta 40–45 minutit. Jahuta peedid ja koori.
2. Pese salatilehed ja vurrita või nõruta kuivaks. Puista salatilehed serveerimisvaagnale ja sega läbi.
3. Poolita peedid, lõika õhukesteks sektoriteks või viiludeks ja puista salatirohelisele. Lao seejärel salatile veidi väiksemaks rebitud kalaviilud ja nirista peale magushapu segatud kaste.
4. Enne serveerimiste jahvata peale värsket pipart, see annab roale meeldiva ja hõrgu aroomi.