Kiudainerikkad toidud

Suitsumaitseline läätse-tangupada 

Lia Virkus, 14. november 2016, 05:12
Suitsumaitseline läätse-tangupada
Lõuna-Itaalia aastavahetusroog. Itaallased usuvad, et mida rohkem läätsesid aastavahetusel sööd, seda rikkamaks saad. Mida polüfenoolsemat õli siin serveerimiseks kasutad, seda põnevama maitseelamuse saad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Porgand
100 ml Oliiviõli
100 g Suitsupeekon
Sool
Serveerimiseks oliiviõli
Parmesan
400 g Läätsed, odratangud (herned, oad jmt)

Valmistamine
1. Leota kuivatatud tera- ja kaunvilju paar tundi vees. Pane potti 50 ml oliiviõli, peeneks hakitud porgand ja suitsupeekonitükid ning kuumuta umbes 5 minutit. Lisa kõik nõrutatud ained ja sega kokku. Vala peale nii palju vett, et kõik on veega kaetud. Lase keema ja keeda umbes 30 minutit, kõik komponendid on pehmed.

2. Võta pott tulelt, vala roale veel paar supilusikatäit õli ja lase mõned minutid kaane all seista.
3. Sega kõik läbi ja serveeri supilusikatäie oliiviõli ja teelusikatäie peeneks riivitud parmesaniga. Mida tugevama maitsega on oliiviõli ja vanem parmesan, seda efektsem on maitse.