Mehhiko köök

Chili con carne 

Merrit Kiho, 7. november 2016, 06:14
Chili con carne
Tõeline külmade talveõhtute soojendaja. Nina läheb küll vesiseks, aga mitte nohust, vaid rohkest tšillist.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšilli
Värske tüümian
1 spl Vürtsköömned
4 tk Kuivatatud kaunast saadud tšillihelbed
3 tk Pesto
1 tk Santa Maria kaneelikang
Sool
400 g (Lihaveise)hakkliha
350 g Tomatid
200 g Tomatipasta
3 dl Punane vein
1 purk Oad tšillikastmes (400 g)

Valmistamine
1. Haki peeneks sibul ja kaks prisket küüslauguküünt ning prae need madalas kuumuses klaasjaks. Lisa värske, seemnetest ja valgest osast puhastatud ning hakitud tšilli, kimbuke tüümianioksi, 0,5 sl vürtsköömnepiprasegu, tšillihelbed ja siis kolm suurt supilusikat päikesekuivatatud tomatitest pestot. Pista hulka kaneelikang ja maitsesta soola poolest parajaks.
2. Tõsta kuumust ja pane pannile praadima veisehakkliha. Kui see on pruunistunud, sega juurde peeneks hakitud tomatid, tomatipasta ja vein. Aja keema, lase veinil väheke aurustuda, alanda kuumust ja küpseta kaane all pool tundi.
3. Vahepeal sega ja lisa vajadusel veel pisut veini. Kalla oad pannile ja lase chili con carne’l veel kümmekond minutit podiseda.