Veiseliha retseptid

Veiseliha punase veini ja kapparitega 

Britt Paju, 31. oktoober 2016, 05:18
Veiseliha punase veini ja kapparitegaFoto: Britt Paju

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Oliiviõli
1.5 kg Hautamiseks sobivad suuremad veiselihatükid (nt veisesaba või abatükk)
2 tk Kooritud ja sektoriteks lõigatud sibul
1 tk Tükeldatud sellerivars
3 tk Tükeldatud röstpaprika (võib olla konserv)
5 tk Kergelt noaküljega muljutud küüslauguküüs
400 g Tükeldatud konservtomatid
350 ml Kuiv punane vein
1 spl Mesi
1 dl Väikesed kapparid
1 tl Kuivatatud pune
0.5 tl Must pipar
Sool
Petersell

Valmistamine
1. Maitsesta lihatükid või sabajupid kergelt soola-pipraga ja pruunista suuremas malmpotis.
2. Tõsta liha kõrvale ja kuumuta potis mõne minuti jooksul sibul ja seller. Lisa küüslauk, paprika, tomatid, vein, mesi ning maitseained. Lase u 5 minutit kõvasti muliseda, seejärel lisa kapparid ja liha ning lase korraks veel keema. Kata pott kaanega ja hauta 160kraadises ahjus 2,5–3 tundi. Vahepeal sega ja lisa vajadusel vett või puljongit.
3. Kui liha pehme, eemalda see potist ja kuumuta hautamisvedelikku veel mõni minut, kuni see muutub pisut paksemaks.
4. Pane liha tagasi ja serveeri hakitud peterselliga üle puistatult ning näiteks koos keedetud toortatraga.
HEA TEADA!
Veisesaba on teenimatult tagaplaanile jäänud tooraine, mille maitseomadused on suurepärased ja hind soodne. Veisesaba leiad kindlasti turult, kuid aeg-ajalt pakuvad seda ka suuremad kauplused. Saba võid asendada ka näiteks tükeldatud veise või sea abalihaga.