Ratatouille väikese vürtsiga
Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
0.5 dl Oliiviõli
1 spl Mustad sinepiseemned (soovi korral)
2 tk Loorberileht
2 tk Kooritud ja sektoriteks lõigatud punane sibul
1 tk Sektoriteks lõigatud väiksem fenkol
1 tk Seemnetest puhastatud ja hakitud punane tšillipipar
3 tk Pressitud või peenelt hakitud küüslauguküüs
1 tk Baklažaan
2 tk Punane paprika
800 g Poolitatud kirsstoamtid
2 tk Suvikõrvits
1 tl Kuivatatud tüümian
Sool
Must pipar
Safran
Basiilikulehed
Valmistamine
1. Kui kasutad sinepiseemneid, kuumuta neid õlis sügavamal pannil, kuni need praksuma hakkavad. Lisa sibul, küüslauk, fenkol, loorber ja tšilli ning lase nõrgal kuumusel kaane all u 6 minutit pehmeneda, vahepeal kergelt segades.
2. Haki ülejäänud köögiviljad samal ajal 2–3 cm läbimõõduga tükkideks. Lisa sibulasegule baklažaan, paprika ja tomat. Sega läbi ning maitsesta tüümiani, soola-pipra ning soovi korral safraniga. Lase segul kaane all vaikselt 15–20 minutit podiseda.
3. Siis lisa suvikõrvits ja hauta veel 15 minutit. Valmis toidule puista rohkelt basiilikulehti, lisa vajadusel veel soolapipart ja nirista natuke oliiviõli.
HEA TEADA!
Mustad sinepiseemned jäävad pajaroas mõnusalt krõmpsuma ja sobivad hästi ka indiapärastesse roogadesse. Otsi neid näiteks Piprapoest või toidukaupluse gurmeeosakonnast.
Kommentaarid (0)