Peedi-fenkolisupp röstitud kikerhernestega
Kiudainerikkad toidud
31. oktoober 2016, 05:36

Peedi-fenkolisupp röstitud kikerhernestega

Õrnalt aniisimaitseline fenkol klapib magusapoolse peediga tõesti hästi ja rikkalik Prantsuse ürdisegu seob maitsed suurepäraseks buketiks. Tšillised röstitud kikerherned lisavad roale nii struktuuri kui ka vürtsi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
SUPP
4 spl Oliiviõli
1 tk Keskmine sibul
1 tk Väiksem fenkol (u 250 g)
3 tk Küüslauguküüs
180 g Kartulid
2 tl Prantsuse ürdisegu
1 tl Kuivatatud pune
Sool
1 l Kuum vesi
2 tl Puljongipulber
250 g Keedetud peet
KIKERHERNED
1 purk Kikerherned vees (400 ml )
2 spl Õli
0.5 tl Tšillipulber
0.5 tl Karripulber
0.5 tl Sool

Valmistamine
1. Vala kikerherned purgist sõelale, loputa rohke külma veega ja nõruta. Sega kikerherned õli ja maitseainetega ning vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti 200 kraadises ahjus aeg-ajalt segades 20–30 minutit, kuni terad on kuldsed ja krõbedad.
2. Supi tegemiseks haki puhastatud sibul kuubikuteks ja viiluta fenkol õhukeselt. Kuumuta sibulat ja fenkolit potis kuumas õlis, kuni sibul muutub klaasjaks. Koori kartulid, lõika väikesteks kuubikuteks ning lisa koos pressitud küüslaugu ja maitseainetega potti. Kuumuta segades veel paar minutit.
3. Vala potti kuum vesi, lisa puljongipulber (või -kuubik), lase supil keema tõusta ja keeda vaikselt podisedes kaane all, kuni kartulid on pehmed. Selleks kulub umbes 10 minutit.
4. Vahepeal lõika peedid väiksemateks tükkideks ja kui kartulid on pehmed, lisa supile ka peedid. Lase supil uuesti keema tõusta, püreesta nuimikseriga meelepärase konsistentsini ning vajadusel lisa maitseaineid.
5. Serveeri suppi röstitud kikerherneste ja hakitud fenkolivartega.