Kiudainerikkad toidud

Kodujuustu-lõhepirukas tatrajahupõhjal 

Lia Virkus, 31. oktoober 2016, 06:16
Kodujuustu-lõhepirukas tatrajahupõhjal

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
2.5 dl Tume või hele toortatrajahu
0.5 tl Meresool
3 spl Külm vesi
TÄIDIS
1 tk Suur sibul
300 g Kuumsuitsulõhe
2 dl Kohvikoor
100 g Hapukoor või Philadelphia Sweet chilli toorjuust
200 g Kodujuust
100 g Riivjuust
3 tk Muna
Must pipar
1 peotäis Hakitud till

Valmistamine
10-12 tk
1. Näpi jahu, sool ja külm või purutaoliseks massiks. Lisa supilusika haaval vesi ja sega ühtlaseks tainaks.
2. Suru tainas 24–26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Torka tainasse kahvliga augud ja tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
3. Haki sibul ja kuumuta õlis. Puhasta ja tükelda kala. Sega täidiseained omavahel ja kalla pirukapõhjale.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus 35–45 minutit või kuni täidis on hüübinud ja kaunilt kuldpruun. Lase pisut jahtuda ja kaunista tilliokstega.