Churros iirise-šokolaadiglasuurigaFoto: Jaan Heinmaa
Mehhiko köök
24. oktoober 2016, 05:40

Churros iirise-šokolaadiglasuuriga

Seda frititud maiust on üsna lihtne kodus valmistada. Serveeri kohe peale küpsetamist soojalt magusa kastmega.

Koostisosad
3.5 dl Keev vesi
50 g Või
5 dl Nisujahu
1 tl Vanillsuhkur
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Suhkur
1.5 tl Kaneel
Frittimiseks õli
IIRISE-ŠOKOLAADIGLASUUR
75 g Iirised
75 g Tume šokolaad
2 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine
20 tk
1. Kuumuta vesi keemiseni, lisa tükeldatud või ja sega, kuni see sulab.
2. Sõelu jahu kaussi, lisa vanillsuhkur ja küpsetuspulber, lisa veevõi segu ning sega kiiresti ühtlaseks. Lase tainal 15 minutit seista.
3. Kuumuta õli laia põhjaga kastrulis. Pane tainas laia otsikuga kondiitrikotti ja suru sellest kuuma õlisse u 2 cm laiused ja 7–8 cm pikkused ribad. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks ja
krõbedaks. Tõsta vahukulbiga välja ja nõruta.
4. Sega suhkur ja kaneel, veereta küpsetisi suhkrusegus. Sulata iirised vahukoores, sega hulka šokolaad ja sega, kuni see on sulanud. Nirista kaste küpsetistele või serveeri kõrvale.