Mehhiko köök

Krevetid vürtsises koorekastmes 

Pille Enden, 24. oktoober 2016, 03:18
Krevetid vürtsises koorekastmesFoto: Jaan Keinmaa
Kreemises kastmes krevetid on hõrk roog igaks puhuks. Juurde serveeri punast või valget riisi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Koorimata krevetid
2 tl Jahvatatud tšillipipar
Sool
2 spl Oliiviõli
2 tk Punane sibul
4 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane tšillikaun
1 tk Punane paprika
1 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Hapukoor
0.5 l Korianderilehed

Valmistamine
1. Külmutatud krevetid sulata ja koori ning patsuta majapidamispaberiga kuivaks.
2. Sega kausis krevetid, jahvatatud tšillipipar ja 0,5 tl soola. Kuumuta krevetid pannil õlis kiiresti läbi, üks kord ümber keerates. Tõsta kaussi.
3. Lisa pannile hästi õhukeseks viilutatud sibulad ja küüslauk, kuumuta 2 minutit.
4. Poolita tšillipipar, eemalda seemned ja viiluta hästi õhukeselt. Lisa pannile tšilli ja 0,5 tl soola. Hauta kaane all 3–4 minutit. Lisa õhukesed paprikaviilud ja hauta u 8–9 minuti jooksul pehmeks.
5. Sega hulka vahukoor ja krevetid, keera kuumus väheseks ja hauta kaane all veel 5 minutit. Sega hulka hapukoor ja koriander, maitsesta soolaga ning kuumuta läbi. Serveeri riisiga.