Mehhiko köök

Maisisupp guacamole ja juustuga 

Pille Enden, 24. oktoober 2016, 04:03
Maisisupp guacamole ja juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Kõige lihtsam on valmistada suppi konservist, aga autentsem tuleb see maisitõlvikutest. Siinsele kogusele läheb 4 tõlvikut, millest tuleb maisiterad noa või kahvliga eemaldada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 purki Konservmais (a 340 g)
2 spl Oliiviõli
2 tk Šalottsibul
1 tk Punane tšillipiar
2 tk Küüslauguküüs
7 dl Kanapuljong
2 spl Hakitud koriandrilehed
1 tl Värskelt riivitud laimi koor
2 spl Värskelt pressitud laimi mahl
Sool
Must pipar
1 tk Suur avokaado
100 g Saida juust (vm laagerdamata juust)

Valmistamine
1. Tõsta 1,5 dl maisi kõrvale guacamole jaoks. Lase 1 sl õli poti põhjas kuumaks, lisa 2 sl hakitud šalottsibulat, pool peeneks hakitud tšillipiprast ja pool hakitud küüslaugust. Kuumuta sibul 4–5 minutiga pehmeks. Kalla potti puljong, lisa mais (v.a kõrvaletõstetud osa). Kuumuta keemiseni ja hauta kaane all u 4–5 minuti jooksul pehmeks.
2. Jahuta pisut ja püreesta blenderis või saumikseriga. Maitsesta soolaga, kuumuta läbi ja hoia soojas, kuni valmistad guacamolet.
3. Guacamole tegemiseks kuumuta pannil 1 sl õli, lisa kõrvalepandud mais ja kuumuta u 7–8 minutiga pehmeks ja kergelt pruunikaks.
4. Tõsta pliidilt ja jahuta veidi. Sega kokku mais, ülejäänud hakitud küüslauk, tšillipipar, sibul, koriander, laimikoor ja -mahl, sool ja must pipar.
5. Koori ja haki avokaado, lisa segule. Serveeri suppi guacamole ja murendatud juustuga.