Küpsetamata magustoidud

Mustika-pohla brüleevormid 

Pille Enden, 24. oktoober 2016, 05:03
Mustika-pohla brüleevormid Jaan Heinmaa
Magusatest mustikatest ja hapukatest pohladest saab maitserikka kastme, mis klapib hästi maheda kreemi, magusate küpsiste ja krõbeda suhkrukattega. Selle vormi võid varem valmis teha ning kuni suhkru põletamiseni külmkappi ootama jätta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100 g Külmutatud mustikad
75 g Pohlad
50 g Suhkur
Kaneel
1 tl Maisitärklis
1 tl Vesi
200 g Toorjuust
150 g Kreeka jogurt
1 tl Vanillsuhkur
4 tk Digestive küpsis
4 spl Demerara suhkur

Valmistamine
1. Pane mustikad ja pohlad kastrulisse. Lisa suhkur ja kuumuta 5 minutit, kuni marjad on pehmed. Maitsesta kaneeliga.
2. Sega maisitärklis veega ja lisa segades marjadele; kuumuta, kuni saad kisselli.
3. Purusta küpsised ja kata saadud puruga neli portsjonivormi põhja, tõsta peale marjakissell.
4. Sega kokku toorjuust, jogurt ja vanillsuhkur. Tõsta marjadele. Pane vähemalt 30 minutiks külma.
5. Raputa peale Demerara suhkur ja kuumuta põletiga või 1–2 ahjus grillrežiimil grilli all, kuni suhkur on sulanud.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee