Kama-halvaavaht kirssidegaFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
24. oktoober 2016, 04:42

Kama-halvaavaht kirssidega

Kergelt valmiv magustoit on ühtaegu magus, hapukas ja kreemine. Kirsside asemel sobib suurepäraselt kasutada ka muid marju või hapukat moosi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Külmutatud kirsid
3 spl Suhkur või tervislikum siirup
3 dl Kreeka jogurt
1.5 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Suhkur
1.5 dl Rõõsk koor 35% (pluss suhkur 2 spl)
0.75 dl Kamajahu
75 g Halvaa
1 spl Maisitärklis
1 spl Külm vesi

Valmistamine
1. Pane kirsid potti ja lisa suhkur või siirup. Kuumuta nõrgal kuumusel, kuni kirsid on sulanud. Suurenda kuumust ja lase 5 minutit podiseda.
2. Sega maisitärklis veega ja lisa marjadele. Sega, kuni kaste pakseneb. Lase jahtuda.
3. Vahusta koor suhkruga, sega hulka jogurt, kamajahu ja murendatud halvaa.
4. Tõsta pokaalidesse või kaussidesse kihiti vaht ja kirsid. Serveeri kohe.