Läätse-köögivilja pikkpoissFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
24. oktoober 2016, 05:43

Läätse-köögivilja pikkpoiss

Ka lihavabalt saab korralikult kõhu täis. See pikkpoiss sobib nii lihata õhtueineks kui ka toekaks lisandiks lihale, kui ilma ei saa. Paku oma perele uusi maitseid!

Kogus: neljale

Koostisosad
2 dl Läätsed
4 dl Vesi
1 tk Väike sibul
1 tk Küüslauguküüs
100 g Porgandid
100 g Varsseller
100 g Šampinjonid
2 dl Kiirkaerahelbed
2 tk Muna
1.5 dl Riivjuust
150 g Vürtsikas tomatikaste
Hakitud petersell ja basiilik
Sool
Must pipar
Õli vormi määrimiseks
JUUSTUKASTE
1.5 dl Kohvikoor
1 dl Riivjuust
1 dl Hapukoor
Hakitud basiilikulehed
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Kuumuta vesi keemiseni, maitsesta soolaga ja keeda läätsed pehmeks (20–30 minutit). Nõruta ja tambi pudruks. Sega hulka hakitud sibul ja küüslauk, lisa hakitud porgand, seller ja seened ning tomatikaste. Sega hulka kaerahelbed, munad ja riivjuust. Lisa hakitud petersell ja basiilik, maitsesta soolapipraga.
2. Määri üheliitrine piklik ahjuvorm õliga ja tõsta segu vormi, tasanda pealispind. Küpseta 180kraadises ahjus 35–40 minutit, kuni roog on pealt kuiv ja krõbe. Võta ahjust ja lase 10 minutit enne serveerimist seista. Soovi korral serveeri juustukastmega.
3. Selle valmistamiseks kuumuta kastrulis kohvikoor, lisa riivjuust ja sega, kuni juust on sulanud. Sega juurde hapukoor, maitsesta soola ja pipraga. Lõpuks lisa hulka hakitud basiilikulehed.