Kana-köögiviljapadaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
24. oktoober 2016, 04:34

Kana-köögiviljapada

Kerge roog, kus kanaliha ja köögiviljad vajavad vaid pruunistamist ja patta panekut. Vedelikku lisa vajadusel rohkem, nii palju, et kõik ained oleks enam-vähem kaetud.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 spl Oliiviõli
8 tk Kanakints
2 spl Nisujahu
Sool
Must pipar
2 tk Punane paprika
500 g Kõrvits
500 g Suvikõrvits
8 tk Keskmine kartul
5 dl Kanapuljong või vesi
1.5 dl Valge vein

Valmistamine
1. Lase õli kastrulis kuumaks.
2. Maitsesta jahu soolapipraga ja paneeri selles kanakintsud. Prae need kastruli põhjas mõlemalt poolt kuldpruuniks ja tõsta välja.
3. Lõika puhastatud paprikad, kõrvits ja suvikõrvits suuremateks tükkideks, kooritud kartulid lõika neljaks. Kuumuta köögivilju kastruli põhjas
õlis 3–4 minutit.
4. Tõsta kanakintsud kastrulisse tagasi, kalla peale puljong ja vein. Maitsesta soolapipraga ning hauta 25–30 minutit, kuni kanakintsud on pehmed. Lisa basiilikulehed ja hauta veel 5 minutit.