Kalavorm kartuli-brokolipüreegaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
24. oktoober 2016, 05:08

Kalavorm kartuli-brokolipüreega

Valmistasin brittide karjusepirukast inspireeritud ahjuvormi seekord kalaga. Mina kasutasin valget  kala, kuid hästi sobib ka lõhe- või forellifilee.

Kogus: neljale

Koostisosad
KARTULI-BROKOLIPÜREE
6 tk Keskmine kartul
1 tk Brokoli (500 g)
1.5 dl Kohvikoor
2 spl Või
1 tk Muna
50 g Riivitud parmesani juust
TÄIDIS
700 g Valge kalafilee (ahven vm)
75 g Porru
250 g Kukeseened või šampinjonid
1 spl Või
Hakitud till
Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Koori püree tarvis kartulid ja keeda soolakas vees pehmeks (u 25 minutit). Nõruta ja tambi pudruks. Lisa või ja sega, kuni see ära sulab.
2. Tükelda brokoli õisikuteks ja keeda soolakas vees pehmeks (u 15 minutit). Nõruta ja püreesta saumikseriga. Sega brokolipüree kartulipudru hulka, lisa kohvikoor ja klopi sekka muna. Maitsesta soolaga.
3.Täidise jaoks viiluta porru ja tükelda seened. Kuumuta seeni kuival pannil, kuni vesi aurustub. Lisa
või ja porru ning hauta porru pehmeks (4–5 minutit).
4. Laota segu võiga määritud ajuvormi põhja, pane peale kalatükid. Maitsesta soola-pipraga, piserda peale sidrunimahla. Lisa hakitud till. Tõsta kalale kartuli- brokolipüree, silu pealt ühtlaseks. Raputa üle riivjuustuga. Küpseta 200kraadises ahjus 30–35 minutit.