Beseekook ingveri-mangokreemigaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
24. oktoober 2016, 04:31

Beseekook ingveri-mangokreemiga

Proovi beseekooki ka nii, et maitsestad kreemi mee ja riivitud ingveri asemel ingverisiirupiga.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 1,5-2 tundi ahjus

Koostisosad
BESSEPÕHJAD
2 tk Suur munavalge
Sool
1.5 dl Suhkur
1 tl Vanilliekstrakt või -pasta
INGVERI-MANGOKREEM
200 g Maitsestamata toorjuust
0.5 dl Kreeka jogurt
3 spl Vedel mesi
2 tl Riivitud ingver
1 tk Mango

Valmistamine
1. Põhjade tegemiseks vahusta munavalgeid näpuotsatäie soolaga, kuni saad pehme lumivalge vahu. Lisa 1/3 suhkrust ja jätka vahustamist. Iga paari-kolme minuti tagant lisa veel kolmandiku kaupa suhkrut. Vahusta munavalgeid nii kaua, kuni vaht on kõva ja läikiv.
2. Joonista küpsetuspaberile 2 20‒22-sentimeetrist ringi ja määri vaht ühtlase kihina ringidesse. Tasanda pealt.
3. Kuivata põhju 100-kraadises ahjus 1,5‒2 tundi, kuni need on kerged ja tulevad hõlpsasti paberi küljest lahti.
4. Hõõru toorjuust pehmeks. Sega hulka jogurt, mesi ja peene riiviga riivitud ingver.
5. Koori mango ja lõika väikesteks kuubikuteks. Püreesta pool kuubikutest ja sega toorjuustuga. Sega hulka ülejäänud kuubikud. Määri kreem ühele põhjale ja tõsta teine põhi peale. Serveeri kohe.