HliahpaupkaalplisadbegoaršFoto: Andra Kalda
Kiudainerikkad toidud
24. oktoober 2016, 04:56

Hapukapsaborš lihapallidega

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
LIHAPALLID
500 g Sea- ja veisehakklihasegu
Sool
Must pipar
1 tl Sinep
1 tl Garam masala maitseainesegu
1 tl Mesi
SUPP
125 g Porgand
350 g Peet
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
Õli
1 dl Odrakruubid
1 spl Äädikas 30%
250 g Toores hapukapsas porgandiga
1.2 l Keev vesi
1 peotäis Värske till
Sool
Must pipar

Valmistamine
LIHAPALLID
1. Lihapallide valmistamiseks maitsesta hakkliha soola, pipra, sinepi, mee ja maitseaineseguga ning sega tainaks.
2. Veereta käte vahel väiksed pallikesed ja tõsta külma.

SUPP
1. Tükelda porgand ja peet väiksteks tükkideks. Viiluta sibul ja haki küüslauk.
2. Kuumuta poti põhjas õli ning pruunista porgandit, sibulat, küüslauku ja odrakruupe mõni minut. Lisa ka peet ja hapukapsas ning äädikas, et peet säilitaks kirka värvi. Maitsesta soola ja pipraga. Vala peale keev vesi ning jäta kaane alla tasasele tulele hauduma.
3. Kui köögiviljad on pehmeks podisenud, lisa supile lihapallid ja hakitud till. Lase supil uuesti keema tõusta, lisa vajaduse korral maitseaineid ning jäta siis supp kaane alla järelkuumusele podisema, kuni lihapallid on valmis.