Koostisosad
75 g Või
0.5 dl Piim
2 tk Muna
2 dl Suhkur (soovitavalt pruun roosuhkur)
2 tk Suur küps banaan
1 tl Kaneel
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sooda
200 g Tume küpsetusšokolaad 70%
2 dl Täisterakaera- või nisujahu
Valmistamine
10 tk
1. Sulata potis või ja lisa piim.
2. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munavaht või-piimasegule.
3. Sega omavahel kuivained: jahu, kaneel, küpsetuspulber ja sooda. Lisa tainale.
4. Koori banaanid ja püreesta kahvliga.
5. Haki 150 g šokolaadi ja sega taina hulka.
6. Kalla tainas võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud piklikku leivavormi.
7. Küpseta eelkuumutatud 175-kraadises ahjus 40–50 minutit, kuni keeks on küps ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Ära keeksi üle küpseta, siis ei jää see mahlane ja maitsev.
8. Tõsta ahjust välja ja jäta 15 minutiks vormi jahtuma.
9. Tõsta keeks vormist välja ja lase lõplikult jahtuda.
10. Sulata 50 g šokolaadi ja nirista keeksile. Kaunista riivitud šokolaadiga ja lase glasuuril tahkuda.
Kommentaarid (0)