Sõõrikupallid toorjuustuvaarikatäidisegaFoto: Britt Paju
Nädala kook
17. oktoober 2016, 04:50

Sõõrikupallid toorjuustu-vaarikatäidisega

Koostisosad
2 tl Kuivpärm
150 ml Käesoe piim
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
3 spl Suhkur
50 g Sulatatud või
2 tk Muna
350 g Nisujahu
TÄIDIS
150 g Toasoe toorjuust
1.5 dl Rõõsk koor 35%
3 spl Vaarikamoos

Valmistamine
24 tk
1. Sega pärm piima ja 1 sl suhkruga. Lase u 10 minutit seista, kuni segu hakkab mullitama. Klopi kokku munad ja ülejäänud suhkur, sidrunikoor ning või. Lisa saadud segu vaheldumisi sõelutud jahuga pärmivedelikule. Sõtku korralikult u 10 minutit, kuni tainas on pehme ja ühtlane. Jäta kaussi toidukile alla u 45 minutiks kerkima.
2. Vormi kerkinud tainast supilusikatäiesuurused tainapallid ja lao küpsetuspaberiga kaetud alusele. Lase veel paarkümmend minutit kerkida.
3. Kuumuta u 1l õli potis 180 kraadini või kuni saiatükk õli sisse pistes särisema hakkab ning kergelt pruunistuma asub. Tõsta tainapallid nelja-viiekaupa õlisse ja küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Nõruta majapidamispaberil ja veereta soojad sõõrikupallid suhkrust läbi. Lase jahtuda.
4. Täidise valmistamiseks vahusta toorjuust ja vahukoor ning sega hulka vaarikamoos. Torka igasse sõõrikupalli terava noaga väike auk ja täida pallid tordipritsi abil täidisega.
HEA TEADA!
Täidises võid vaarikamoosi asemel kasutada ka muud hapukat, aga tugevama maitsega moosi (must sõstar, ploom), aga ka näiteks sidrunivõiet.