Retseptid

Rebitud sealiha ja kurgi-sibulasalatiga aasiahõnguline võileib 

Britt Paju, 17. oktoober 2016 04:33
Rebitud sealiha ja kurgi-sibulasalatiga aasiahõnguline võileibFoto: Britt Paju
Rebitud sealiha ja kurgi-sibulasalatiga aasiahõnguline võileib

Kogus: kaheksale

Koostisosad
1 kg Sea aba- või tagatükk (nahk eemaldatud)
4 tk Hakitud küüslauguküüs
0.5 tk Hakitud sibul
2 spl Pruun roosuhkur
2 spl Sool
2 spl Sojakaste
2 cm Ingverijupp hakitud
Tšillihelbed
GLASUUR
3 spl Aasiapärane tšillikaste (nt Sriracha)
1 tl Sool
1 spl Pruun roosuhkur
SALAT
1 tk Pikk kurk
0.5 tk Õhukeselt viilutatud punane sibul
0.5 tk Hakitud punane tšilli
1 peotäis Koriandrilehed
Sool
Suhkur
Riisiäädikas
LISAKS
2 tk Suur ciabatta
Tomativiilud
Majonees
Tšillikaste
Koriandrilehed

Valmistamine
1. Sega marinaadi koostisained kokku ja püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks. Määri sealiha seguga kokku ja jäta üle öö külmkappi maitsestuma.
2. Lase enne ahjupanekut lihal vähemalt pool tundi toatemperatuuril seista. Pane ahjupannile liha ja u 2 dl vett ning küpseta fooliumiga kaetult 160 kraadi juures 3 tundi. Eemalda foolium ja määri liha pealt varem kokku segatud glasuuriga. Küpseta 200 kraadi juures
veel u 20 minutit. Rebi liha kahvliga kiudumööda tükkideks.
3. Viiluta kurk köögiviljakoorijaga pikkupidi õhukesteks viiludeks, sega kokku ülejäänud salati koostisained ja lase 15 minutit maitsestuda.
4. Lõika ciabatta pooleks ja pane paariks minutiks ahju. Määri saia siseküljed kergelt majoneesi ja tšillikastmega, lisa lihatükid ja tõsta peale kurgisalat, tomativiilud ja koriander. Suru peale teine ciabattapool ja serveeri.