Veiseliha retseptid

Veiselihapanniroog 

Pille Enden, 17. oktoober 2016, 04:06
VeiselihapanniroogFoto: Jaan Heinmaaa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 30 minutit marinaadis

Koostisosad
600 g Veisevälisfilee
1 spl Maisitärklis + külm vesi 2 spl
Õli
4 tk Rohelise sibula vars
2 tk Küüslauguküüs
2 tk Punanane tšillipiprakaun
3 cm Ingverijupp
1 dl Hakitud koriandrilehed
MARINAAD
2 spl Riisiäädikas
1 spl Mesi
2 spl Riivitud ingver
1 tl Tšillihelbed
1 tl Jahvatatud köömned
1 spl Seesamiõli
5 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Lõika veiseliha õhukesteks viiludeks ja viilud ribadeks. Sega marinaadiained ja sega marinaad veiselihaga. Lase vähemalt 30 minutit maitsestuda.
2. Kuumuta õli vokk- või suurel praepannil hästi kuumaks. Patsuta liha majapidamispaberiga kuivaks ja pruunista kiiresti väikeste portsjonite kaupa õlis (maksimaalselt 1 minut kummaltki poolt). Tõsta kaussi.
3. Viiluta tšillipipar ja küüslauk. Lõika kooritud ingver tikkudeks. Sega maisitärklis külma veega.
4. Kuumuta tšillit ja küüslauku 30‒40 sekundit, lisa ingver ning kuumuta veel 30‒40 sekundit.
5. Pane liha tagasi pannile ning lisa veega segatud maisitärklis ja diagonaalselt viilutatud roheline sibul. Kuumuta segades 1‒2 minutit.
6. Võta pann pliidilt ja sega hulka hakitud koriandrilehed. Serveeri riisi või nuudlitega.