Kiudainerikkad toidud

Kartuli-porrugratään rosmariiniga 

Angelica Udeküll , 10. oktoober 2016, 05:46
Kartuli-porrugratään rosmariinigaFoto: Daisy Lappard

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Suur kartul
2 tk Küüslauguküüs
100 g Porru
1 tk Rosmariini oks
250 ml Rõõsk koor 35%

Valmistamine
1. Koori kartulid, lõika õhukesteks viiludeks. Haki porru ribadeks.
2. Laota pooled kartulitest vormi põhja, lisa porru ja rosmariin.
3. Kata porru ülejäänud kartuliviiludega.
4. Maitsesta rõõsk koor soolaga ja vala kartulitele. Kata vorm fooliumiga.
5. Küpseta 160-180kraadises pöördõhuga ahjus 60-90 minutit, kuni  kartul on pehme. Sõltuvalt kartulikihi paksusest ja kartuli sordist võib küpsemisaeg olla väga erinev.
HEA TEADA!
Gratään sobib nii lisandiks kui ka põhiroaks näiteks hapukoore-sibulakastmega. Kihiti võid laduda ka seeni, spinatit, sibulat. Soovi korrral raputa maitseks peale parmesanijuustu.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee