Praetud ingveriananassiriis kanagaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
10. oktoober 2016, 04:56

Praetud ingveri-ananassiriis kanaga

Roa valmistamiseks saab suurepäraselt ära kasutada varasemast toidukorrast ülejäänud keedetud riisi. Kana asemel sobib lisada ka sealiha või krevette.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 30 minutit jahtumiseks

Koostisosad
4 dl Basmatiriis
3 spl Õli
3 spl Peeneks hakitud ingver
5 tk Roheline sibula vars
2 tk Kanafilee
0.5 tl Sool
1.5 dl Värske ananassi kuubikud
1 tl Seesamiõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Keeda riis pakendil oleva õpetuse järgi, võta pliidilt ja lase kaane all 10 minutit seista.
2. Nõruta riis ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase jahtuda ja tahkuda, nii jääb riis sõmer ja krõbe.
3. Haki ingver hästi peeneks. Viiluta roheline sibul õhukeselt. Lõika kanafileed väikesteks kuubikuteks.
4. Kuumuta ingverit ja rohelist sibulat 1 minut õlis. Lisa kanakuubikud ja pruunista. Pane pannile ka riis ja ananassikuubikud, sega läbi ja prae 6‒7 minutit. Lisa seesamiõli ja sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga.