Kiudainerikkad toidud

Ürdine oamääre 

Lia Virkus, 3. oktoober 2016, 04:27
Ürdine oamääre Jaan Heinmaa
Mõnus määre nii saiale kui ka leivale, tervislik alternatiiv singilejuustule. Ent sobib hästi ka peolauale näkileibade-köögiviljade juurde dipikastmeks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Valged või punased konservoad
2 tk Porgand
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
1 dl Oliiviõli
0.5 tk Punase tšilli kaun
Hakitud ürdid (petersell, pune vm)
3 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Riisi- või tatragaletid

Valmistamine
1. Pese ja loputa oad sõelal rohke vee all. Hauta kooritud ja tükeldatud porgand ning sibul pehmeks (u 20 min).
2. Haki ürdid, eemalda tšillil seemned ja haki.
3. Pane oad, porgand, sibul, õli, küüslauk, tšilli ning ürdid blenderisse või minilõikurisse, töötle ühtlaseks pastaks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Serveeri soojalt, toatemperatuuril või külmalt. Söö värskete köögiviljade, riisigalettide või leivaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee