Gluteenivabad retseptid

Hummus ehk kikerhernepasta 

Lia Virkus, 3. oktoober 2016, 05:36
Hummus ehk kikerhernepastaFoto: Jaan Heinmaa
See on mõnus vürtsikas aasiapärane määre, mida on suupisteks hea nautida nii köögiviljade kui ka krõbisevate näkileibadega. Ka tatragalettidega maitseb imehea.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 purk Kikerherned (400 g)
2 spl Tahhiini (seesamiseemnepasta)
3 spl Mahe väärisoliiviõli
3 tk Suur küüslauguküüs
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 tl Sool
1 tl Karripulber
1 tl Paprikapulber
0.5 tl Cayenne'i pipar
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned

Valmistamine
1. Püreesta kurnatud, hoolikalt loputatud ja seejärel veel korra nõrutatud kikerherned köögikombainis või kannmikseris.
2. Lisa õli, pressitud küüslauk, tahhiini ja maitseained ning töötle ühtlaseks pastaks. Vajadusel lisa veel õli või sorts vett, kui pasta pole piisavalt kreemjas.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee