Pasta röstitud köögiviljadega
Kiudainerikkad toidud
3. oktoober 2016, 04:39

Pasta röstitud köögiviljadega

Sügisene pastaroog sisaldab kõiki lemmikköögivilju – ja kohe ohtralt. Ning Parmesani juust ja basiilikulehed on loomulikult ühe pastaroa „kohustuslikud” komponendid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
2 tk Suvikõrvits
1 tk Suur baklažaan
400 g Ploomtomatid
3 tk Paprika
8 tk Küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli
400 g (Täistera)penne
140 g Peekon
50 g Riivitud parmesan
Basiilikulehed
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Poolita ja viiluta suvikõrvitsad ning baklažaan. Poolita tomatid. Lõika paprikad viiludeks. Pane köögiviljad ja koorimata küüslauguküüned ühekordse kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale õli ja rösti 220-kraadises ahjus 30 minutit. Poole küpsemise ajal sega läbi. Võta ahjust ning maitsesta soola ja pipraga.
2. Keeda pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele. Nõruta, kuid säilita pisut keeduvett (umbes 1 dl).
3. Haki peekon ja pruunista pastakeedupoti põhjas.
4. Vala pasta tagasi potti peekoni juurde. Lisa pool riivitud Parmesanist, röstitud köögiviljad ning pastakeeduvesi. Lisa rebitud basiilikulehed ja sega läbi. Serveeri basiilikulehtede ja ülejäänud riivitud Parmesaniga.