Kasutajate retseptid

Ahjus üleküpsetatud kukeseene ja hakkliha täidisega krepid 

Toidutare, 12. september 2016, 03:23
Lihtne ja maitsev argiroog.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
KREPID
5 dl Piim
3.5 dl Nisu jahu
2 tk Muna
1 supilusikas Õli
1 teelusikas sool
0.5 teelusikas Küpsetuspulber
TÄIDIS
1 tk Väiksem sibul
200 g Kukeseened (meeldivad seened)
200 g Hakkliha
2 küünt Küüslauk
1 teelusikas Jahvatatud paprika (Santa Maria)
1 teelusikas Kuivatatud basiilik
1.5 supilusikas Tomatipasta
sool
Pipar
KATE
150 g Riivitud juust

Valmistamine
1 Kreppide valmistamiseks löö kausis lahti munad, lisa sool, õli ja piim. Sega kuni segu on ühtlane. Sega eelnevalt kokku jahu ja küpsetuspulber ning lisa seejärel piima-muna segule. Sega vispliga kuni segu on ühlane ning suuremate tükkideta. Pane krepi taigen külmkappi jahtuma vähemalt pooleks tunniks.
2 Täidiseks prae pannil kerges õlis sibul ja kukeseened. Kui sibul ja seened on läbi praetud eemalda need pannilt ning pane pannile hakkliha. Prae hakkliha kuni see on muutnud värvi (4-5 minutit) ning lisa jahvatatud paprika, sool, pipar, kuivatatud basiilik ja tomatipasta. Küpseta veel mõni hetk ja lisa pannile tagasi seened. Sega täidis ühtlaseks seguks.
3 Küpseta krepid pannil (25-30cm) ning tõsta taldrikule.
4 Pane ühe krepi sisse üks kuni kaks supilusikatäit täidist ning keera krepp kokku rulliks. Tõsta rullis krepid üksteise kõrvale sobivasse määritud ahjuvormi ning lisa peale maitse järgi juustu. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.