Kinnised porgandipirukadFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
26. september 2016, 04:46

Kinnised porgandipirukad

Suus sulavad väikesed porgandipirukad – imehead nii ahjusoojalt kui ka külmalt!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Sügavkülmutatud lehttainaplaat võiga
TÄIDIS
400 g Porgand
4 tk Muna (2 keedetud, 2 toorest)
50 g Toasoe või
Sool
Valge pipar
0.5 tl Riivitud muskaatpähkel
MÄÄRIMISEKS
Muna
PEALE
Seesamiseemned

Valmistamine
1. Tõsta lehttainas paar-kolm tundi varem külmkappi sulama. Keeda porgandid pehmeks, koori ja riivi jämeda riiviga. Haki keedetud munad, lisa porgandimassile.
2. Sega hulka ka toored munad ja või, maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaatpähkliga.
3. Rulli neli lehttainaplaati väheke laiemaks, pikemaks ja õhemaks. Laota poolele tainatükile peale täidis ja keera teine pool peale. Vajuta ääred kahvliga kinni ja määri pealt munaga.
4. Puista üle seesamiseemnetega. Küpseta ahjus 225 kraadi juures 7–8 minutit, kuni pirukad on kaunilt pruunid ja kerkinud kohevaks.