Nädala kook

Suur jõhvika-šokolaadi-mascarpone plaadikook 

Tiina Lebane, 26. september 2016 05:15
Suur jõhvika-šokolaadimascarpone plaadikook
Klassikaline purutaina ja kreemja kohupiimatäidisega plaadikook saab uue maitse pealmise purukihi hulka segatud šokolaadist ja täidises kasutatud hapukatest jõhvikatest. Suur ja ilus sügisene kook, mida muul ajal saab küpsetada sügavkülmutatud marjadega.

Koostisosad
800 g Jõhvikad
PURUTAINAS
400 g Või
10 dl Nisujahu
0.5 dl Kakaopulber
3 dl Suhkur
100 g Jämedalt hakitud tume šokolaad
TÄIDIS
5 tk Muna
1.5 dl Suhkur
Sool
1 tl Vanillsuhkur
500 g Kohupiim
500 g Mascarpone
0.5 dl Vanillipudingupulber
1 dl Jõhvikamahl

Valmistamine
1. Loputa jõhvikad ja jäta sõelale nõrguma. Sulata või madalal kuumusel. Sõelu kaussi jahu ja kakaopulber ning lisa suhkur ja sulavõi. Sega tainas suure lusikaga ühtlaseks.
2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala sellele 2/3 purutainast. Eelküpseta põhja 200-kraadise ahju allosas 10 minutit.
3. Vahepeal valmista täidis. Mikserda munad soola ja suhkrutega venivaks vahuks (4 minutit). Sega juurde toasoe kohupiim ja mascarpone. Lisa segades ka pudingupulber ja jõhvikamahl.
4. Vala täidis eelküpsenud põhjale ja jaga peale jõhvikad.
5. Sega hakitud šokolaad ülejäänud purutaina hulka ja puista jõhvikatele. Küpseta kooki 200-kraadise ahju keskmisel siinil umbes 1 tund. Tõsta valmis kook ahjuplaadiga restile jahtuma.