Kiudainerikkad toidud

Pohla-kapsa-kikerhernekotletid 

Lia Virkus, 26. september 2016, 06:39
Pohla-kapsa-kikerhernekotletid
Hapukad pohlad sobivad sügiseste kapsa-kikerhernekotlettide sisse väga hästi, lisades maitset ja kaunist värvi. Leota kikerherneid üle öö ja keeda pehmeks või kasuta konserveeritud kikerherneid.

Koostisosad
1 tk Sibul
3 dl Ribadeks lõigatud valge peakapsas
Rapsiõli
5 dl Keedetud (või konserveeritud) kikerherned
5 dl (Täistera)nisujahu
1 peotäis Hakitud lehtpetersell
1 tl Vürtsköömen
Sool
Must pipar
Cayenne'i pipar
2 tk Muna
2 dl (Külmutatud) pohlad

Valmistamine
16 tk
1. Haki sibul ja kapsas ning küpseta pannil madalal kuumusel õlis pehmeks.
2. Püreeri kikerherned kahvliga või köögikombainis. Sega hulka jahu, sool, munad, pohlad, sibul ja kapsas, 1 sl rapsiõli ja vajadusel veel vett, kui segu tundub liiga kuiv.
3. Lase seista 30 minutit, nii on lihtsam kotlette vormida. Vormi 1 cm paksused kotletid ja prae pannil õlis.