Canneloni-kohupiimavorm sügismarjade ja puuviljadegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
19. september 2016, 04:29

Canneloni-kohupiimavorm sügismarjade ja puuviljadega

Võid kasutada kas ainult marju või ainult puuvilju või kombineerida neid omavahel.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 55 minutit ahjus

Koostisosad
2 spl Või
250 g Cannelonid
1 spl Õli
4 tk Munakollane
900 g Kohupiimapasta
3 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
45 g Vanillikastmepulber
1 dl Piim
500 g Põldmarjad, pohlad, õunad, ploomid jms
40 g Mandlilaastud

Valmistamine
1. Määri ümmargune kõrgemate äärtega vorm võiga. Keeda cannelonid keevas, vähese soolaga maitsestatud vees poolpehmeks (2–3 min), nõruta ja vala üle külma veega.
2. Pintselda torud õliga ja pane vormi püsti. Kuumuta ahi 160 kraadini.
3. Klopi munakollased lahti ja sega kohupiimapastaga, lisa 2,5 dl suhkrut ja vanillsuhkur. Sega vanillikastmepulber piimaga ja lisa kohupiimamassile. Sega marjad ja tükeldatud puuviljad kohupiimaga.
4. Täida torud ja torude vahed kohupiimamassiga. Kohupiimasegu võib olla pigem rohkem, sest küpsemise ajal vajub see alla.
5. Küpseta 45 minutit, keera ahju kuumus 180 kraadini, raputa peale mandlilaaste ja ülejäänud suhkur, küpseta veel 10 minutit. Külmutatud marjad tasub eelnevalt sulatada, kuivatada ja veeretada jahus või kartulitärklises, et täidis liiga vedel ei saaks.