Kiudainerikkad toidud

Ploomi-kohupiimavorm 

Pille Enden, 19. september 2016, 04:25
Ploomi-kohupiimavorm Jaan Heinmaa
Pehme kohev vorm hapukatest ploomidest on maitsekas ja mahlane. Aga sama hästi sobib vormi valmistada ka näiteks õunte, virsikute või aprikoosidega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 40 minutit ahjus

Koostisosad
1 kg Kohupiim
4 tk Muna
2 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
500 g Ploomid
Või vormi määrimiseks
2 dl Manna

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Hõõru kohupiim, munad, suhkur, manna ja vanillsuhkur ühtlaseks.
2. Poolita ploomid, eemalda kivid ja lõika poolikud omakorda pooleks.
3. Määri ahjuvorm võiga, tõsta sinna pool kohupiimast ja lao peale pooled ploomid. Tõsta vormi ülejäänud kohupiim ja lao ülejäänud ploomid. Küpseta 40 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee